Што: “YouthIN: youth participation in different policy areas”

Каде: Литванија, тренинг центар Daugirdiskes 

Кога: 28 февруари – 6 март 2020г

Целта на тренингот е креирање на предлози и препораки за зајканување на локални младински совети, како и лоцирање на нови младински можности за учество во политики. Споделување на добри практики за младинско учество на локално ниво во различни политички сфери, како и стратегии, трендови и потреби на младинско учество и младинска работа во ЕУ и останатите партнерски држави.

Целна група за тренингот се

Индивидуи кои работат во делот со младите или експерти кои работат на младински проблеми на локално ниво (здравство, образование, вработување итн.), младински работници и младински претставници.

Индивидуи со искуство во работа со млади кои би дале јасна претстава за локалната состојбата во насока на младинско учество и младински политики.

Учесниците треба да бидат заинтересирани за унапредување на моменталните практики за младинско вклучување и учество.

Сите трошоци за патување, сместување и храна се покриени.

Котизација за учество е 500 денари.

Како да аплицираш? Пополни ја следнава форма за пријавување, најдоцна до 20.01.2019.

Фејсбук настан со дополнителни информации во врска со настанот !