9 чекори до квалитетен Еразмус+ проект.

9 чекори до квалитетен Еразмус+ проект.

Сезоната на Еразмус+ може да започне! Пред неколку недели конечно ја добивме информацијата дека новата Еразмус+ програма започнува со објавувањето на новиот ВОДИЧ за 2021-2027 и првите рокови за аплицирање кои истекуваат на 10 мај

Continue Reading

Од Словенија со љубов: волонтерско искуство во време на Ковид-19

Од Словенија со љубов: волонтерско искуство во време на Ковид-19

Запознајте ја Теа, млад човек кој во предизвикувачко време се реши да волонтира и да помага на лица со интелектуална попреченост. Таа, од почетокот на годината во рамки на програмата Европски солидаран корпус волонтира во

Continue Reading

Ѕирнавме под тепихот! Како до безбедна училишна средина?

Ѕирнавме под тепихот! Како до безбедна училишна средина?

Колку често сте биле сведок на насилство во рамки на вашето училиште? Дали сте знаеле како да постапите во таа ситуација?  Насилството како еден од најголемите предизвици со кои се справуваат образовните институции, зазема сѐ поголеми размери

Continue Reading