Едуцирај се!

Училиште за животни вештини,
програма за вработување на млади.

Активирај се!

Погледни ги нашите активни повици
за тренинзи, настани и ангажмани.

Развивај се!

Стани дел од годишните програми
за наставници и млади 

Нашата приказна

LEAD е граѓанска организација основана од 10 свесни индивидуи со позадина од граѓанскиот сектор, приватниот сектор, јавниот сектор и образованието.

Организацијата тежнее да постигне состојба каде што младите во партнерство со возрасните активно учествуваат во општествените процеси, преземаат лична одговорност за моменталната состојба и преку континуиран личен развој придонесуваат за подобро општество

Работата на LEAD се темели на креирање на едукациски програми кои поттикнуваат личен развој, институционално јакнење и одржливост.

Веруваме во лична одговорност кај луѓето за:

  • Средината во која живееме
  • Работите за кои се нафаќаме
  • Состојбата во која се наоѓаме

 

Кои сме и зошто постоиме?

10

БИЗНИС ПАРТНЕРИ

50

СОРАБОТКИ СО УЧИЛИШТА

300

ОБУЧЕНИ МЛАДИ

100

ОБУЧЕНИ НАСТАВНИЦИ

Спремен ли си да се развиваш?

Нудиме можности за…

checkboxНАСТАВНИЦИ И ОБРАЗОВНИ ИНСТИТУЦИИ
Наставник си и бараш можност за професионален развој? Приклучи се на нашата годишна програма за развој.

checkboxМЛАДИ
Заврши факултет и што сега? Добиј можност за пракса и вработување преку програмата Училиште за животни вештини

checkboxБИЗНИС ОРГАНИЗАЦИИ
Инвестирате ли во вашите вработени и заедницата? Нудиме вештини и зајакнување на тимот, изработка на стратегии за                          општествена одговорност и поврзување со млади кадри за                            вашиот бизнис.

 

Како ги менуваме луѓето и општеството?

Нашиот блог

Нашата работа се состои од континуирано учење.
Прочитајте што сме научиле!

31 May

Како до (по)безбедни училишни средини?

Врсничкото насилство е еден од поголемите предизвици со кои се соочува образовниот систем во

Прочитај повеќе
6 May

Од следбеници до учесници: Вклученоста на младите во работата на локалните власти

Сезоната на Еразмус+ може да започне! Пред неколку недели конечно ја добивме информацијата дека новата Еразмус+ програма започнува

Прочитај повеќе
26 Apr

Од Словенија со љубов: волонтерско искуство во време на Ковид-19

Запознајте ја Теа, млад човек кој во предизвикувачко време се реши да волонтира и да помага на лица

Прочитај повеќе