LEAD е граѓанска организација основана од 10 свесни индивидуи со позадина од граѓанскиот сектор, приватниот сектор, јавниот сектор и образованието.

Организацијата тежнее да постигне состојба каде што младите во партнерство со возрасните активно учествуваат во општествените процеси, преземаат лична одговорност за моменталната состојба и преку континуиран личен развој придонесуваат за подобро општество

10

Бизнис партнери

70

Соработки со училишта

500

Обучени млади

200

Обучени наставници

Кои сме ние

user-img
Иван Јованов
Извршен директор
user-img
Илија Станковски
Програмски директор
user-img
Марија Гулевска
Координаторка за администрација и логистика
user-img
Анастасија Саша Тофоска
Проектен асистент
user-img
Стефан Ивановски
Претседател на Управен Одбор
user-img
Љупка Боцевска
Член на Управен Одбор
user-img
Александар Димески
Член на Управен Одбор
user-img
Кристијан Поповски
Член на Управен Одбор

Како ги менуваме луѓето и општеството

Работата на LEAD се темели на креирање на едукациски програми кои поттикнуваат личен развој, институционално јакнење и одржливост.

Веруваме во лична одговорност кај луѓето за:

- Средината во која живееме

- Работите за кои се нафаќаме

- Состојбата во која се наоѓаме

Креирање на едукациски програми и искуства

Личен развој кај млади и лица што работат со млади

Вештини за вработување

Институционално јакнење на организации и компании

Што нудиме?

app-development
Services Icon
Services Icon

Едукација за развој на вештини за вработување

digital-marketing
Services Icon
Services Icon

Институционално јакнење на организации и компании

game-design
Services Icon
Services Icon

Креирање на едукациски програми и искуства

graphic-design
Services Icon
Services Icon

Личен развој кај млади и лица што работат со млади

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Што велат за нас?

user-img
Билјана,
наставничка во средно училиште и учесничка на обука

„Обуката која ја посетував за мене беше откровение, едно прекрасно искуство какво што оддамна не сум имала. Обучувачите се млади, но многу искусни луѓе во својата област и тоа за мене беше пријатно изненадување“

user-img
Гордана,
наставничка во средно училиште и учесничка во програма

„Инспиративниот дух, интерактивните методи, современите техники за работа и дигиталните алатки вдахновени во оваа програма, воедно се и двигатели на истата. Во неа се внесени најновите сознанија, со цел да биде едно четиво за сите кои сакаат да знаат нешто повеќе, со што наставата е „зачинета“ со разновидност“

user-img
Бранка,
педагог и учесничка во процесот за креирање на развоен план на средно училиште

Обучувачите успеаја на едноставен начин, преку активна соработка со сите учесници да разјаснат одредени точки при изработката на програмата за развој на училиштето. Од особено значење за успешноста на обуката е нивниот пристап, соработка, флексибилност и прилагодливост на потребите и интересите на учесниците.

user-img
Марија,
студентка и учесничка во програмата „Училиште за животни вештини“

„Програмата за мене претставува прекрасна идеја на млади луѓе кои увиделе што недостасува во едукацијата и направиле и прават се што е во нивниот домет, со цел да произведат успешни приказни, почнувајќи од самите себе“

user-img
Ирина,
студентка и учесничка во програмата „Училиште за животни вештини“

„Програмата е супер организиран настан, каде владее одлична атмосфера и интеракција помеѓу учесниците и останатите обучувачи. Место за многу нови работи и одлична дружба“

user-img
Андреј,
студент и учесник во програмата „Училиште за животни вештини“

„Програмата е одлична. Секој модул засебно е од голема корист. Особено е охрабрувачки за учесниците кога луѓе потполно посветени на темата ни го предаваат нивното знаење и ја покажуваат нивната пасија во таа сфера“

user-img
Марија,
студентка и учесничка во програмата „Училиште за животни вештини“

„Со оглед на тоа што учењето на ваквите вештини не е дел од примарното образование, а истите ни се потребни во текот на животот, сметам дека програмата е добра можност да се стекнеме со истите“

Нашиот блог

Нашата работа се состои од континуирано учење.
Прочитајте што сме научиле!

blog-image
Dec 13, 2021
LEAD
Од дневникот на еден волонтер: од Словенија со љубов: II дел

ЛЕАД е основана во 2016 година од страна граѓански активисти, претприемачи, едукатори, средношколци и студенти со цел да поттикне општеството во кое младите и возрасни соработуваа за општествена промена.

Контакт

Бул. Илинден бр. 47-3, Скопјe
© Copyright 2023. All Right Reserved By LEAD