Блог

Почетна - Блог
blog-image
Aug 14, 2021
Како контроверзните теми влијаат врз развојот на ученикот?

blog-image
May 31, 2021
Како до (по)безбедни училишни средини?

Врсничкото насилство е еден од поголемите предизвици со кои се соочува образовниот систем во нашата земја

blog-image
Apr 29, 2021
9 чекори до квалитетен Еразмус+ проект.

Сезоната на Еразмус+ може да започне!

blog-image
Apr 20, 2021
Ѕирнавме под тепихот! Како до безбедна училишна средина?

Колку често сте биле сведок на насилство во рамки на вашето училиште? Дали сте знаеле како да постапите в

blog-image
Mar 17, 2021
80 наставници од 32 средни училишта се приклучија кон Клубот за наставниците на LEAD

Клуб за наставници: Инвестирам во себе! Наставниците се можеби една од групите кои понесоа најголем товар

blog-image
Nov 20, 2019
Кој се сеќава што научи во училишните клупи?

Кој се сеќава што има научено во училишните клупи? Дропки, бројки, информации, факти, лектири…Колку од ти

blog-image
Nov 20, 2019
Како се образуваат нашите млади? Научени лекции

Изминатиот месец штотуку ја завршивме последната обука за оваа година со наставници од средните училишта

ЛЕАД е основана во 2016 година од страна граѓански активисти, претприемачи, едукатори, средношколци и студенти со цел да поттикне општеството во кое младите и возрасни соработуваа за општествена промена.

Контакт

Ул.Охридска 39/10, 1000 Скопје
© Copyright 2021. All Right Reserved By LEAD