ПОВИК ЗА УЧЕСТВО: Тренинг за коучинг

Почетна - ПОВИК ЗА УЧЕСТВО: Тренинг за коучинг
Oct 17, 2022

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО: Тренинг за коучинг

Како да го извлечеш потенцијалот од луѓето околу тебе? Работиш со или менаџираш луѓе и тимови? Имаш предизвици во поврзување и градење на лични и професионални конекции?

КОУЧИНГ ТРЕНИНГ

Коучинг (Coaching) најчесто не поврзува со спортот и со подобрување на спортските перформанси. Но во последните години се интензивира неговото користење во сите аспекти на подобрување на продуктивноста.

Коучингот е процес насочен кон подобрување на перформансите на одредено лице и вклучува партнерство помеѓу коучот и клиентот. Коучот не треба да се гледа како експерт тука како фасилитатор на процесот во кој му помага на својот клиент да постигне врвни резултати. Преку коучингот се гради свеста за правење на избори и поттикнување на промени.

Магијата во коучингот се случува тогаш кога самиот клинт ќе дојде до одговорот и ќе му се случи “АХА„ моментот.

КОУЧИНГОТ Е МАКСИМИЗИРАЊЕ НА ПОТЕНЦИЈАЛОТ НА КЛИЕНТОТ. ДОБРИОТ КОУЧ ПОТТИКНУВА, А НЕ КАЖУВА.

ШТО ЌЕ НАУЧИШ/СТЕКНЕШ?

Тренигот е 4 дневно практично и рефлектирачно искуство кое те подобри во твојот личен и професионален контекст. Ќе добиеш можност да стекнеш:

  • Конкретни техники и алатки за коучинг
  • Развивање на сопствен уникатен стил
  • Директна примена на наученото

ДАТУМ, МЕСТО И ВРЕМЕТРАЕЊЕ

Целата обука ќе одржи на 21, 24, 28 ноември и 1 декември. Обуката ќе се одржи во тренинг просторијата на LEAD во Скопје на ул. Илинденска 47. Времето на одржување на сите 4 дена е од 17.00ч. до 21.00ч.

Пријавувањето е преку пополнување на формата за пријавување достапна на СЛЕДНИОВ ЛИНК. Рокот за пријавување е до 06.11.2022.

Преземете ја целата брошура со сите детални информации ТУКА

ДОПОЛНИТЕЛНО, ПОГЛЕДНИ ГО И ПОВИКОТ И ПОНУДАТА ЗА ТРЕНИНГ ЗА ТРЕНЕРИ

ЛЕАД е основана во 2016 година од страна граѓански активисти, претприемачи, едукатори, средношколци и студенти со цел да поттикне општеството во кое младите и возрасни соработуваа за општествена промена.

Контакт

Бул. Илинден бр. 47-3, Скопјe
© Copyright 2023. All Right Reserved By LEAD